Zelená sova 10 minut denně

10. 9. 2020

Zelená sova 10 minut denně

Chtěl bych se s vámi podělit o snadný způsob, jak můžete vy, i vaše děti procvičovat angličtinu. A to kdekoliv, kdykoliv a zcela zdarma. Snad každý, kdo ovládá cizí jazyk, vám řekne, že nejlepší způsob, jak se jazyk naučit, je odcestovat do země, kde se vybraným jazykem mluví – a tak s ním být v kontaktu každý den. To je pochopitelně pro většinu z nás ale nereálné. Co s tím?

V dnešní době nám samozřejmě pomůže výpočetní technika. Existuje už spousta aplikací, zaměřených na výuku cizích jazyků. Já mám osobně velmi dobrou zkušenost s aplikací Duolingo. V ní najdete nepřeberné množství cvičení z angličtiny (v češtině) nebo pokud již angličtinu ovládáte, tak si můžete vybrat z velmi široké nabídky dalších jazyků (v angličtině). Aplikace nabízí různé druhy cvičení, čtení, psaní, dokonce i mluvení. A nepotřebujete k tomu nikoho dalšího. Pokud něčemu nerozumíte, u každého cvičení najdete bohatou diskuzi, kde je vše vysvětleno. Tento druh procvičování je také časově velmi nenáročný, můžete tím vyplnit své volné, jinak nevyužité chvíle – jedete autobusem, stojíte ve frontě nebo čekáte až se uvaří voda na kafe. A opravdu stačí 10 minut denně a brzy na sobě uvidíte pokrok.

Konkrétně Duolingo má i motivační aspekt. V první řadě se vám bude každý den připomínat, abyste si splnili své denní cvičení. V druhé řadě, když procvičujete každý den, vytváříte si „šňůru“, která se přeruší, když jen jedinkrát vynecháte. Mám zkušenost, že obzvláště pro děti, je tohle silně motivující. Můžete se s nimi předhánět a soutěžit, kdo zvládne více dnů v řadě, a zároveň se tak učit s nimi.

Telefon vás samozřejmě nenaučí mluvit plynule nebo rozumět Skotům, ale udrží vás v každodenním kontaktu s jazykem a funguje jako skvělá podpora ke klasické výuce.

Martin

zpět na blog

Kontaktní informace

Jazyková škola H.O.E. s.r.o. (House of English)
Učebny: Wonkova 340, Hradec Králové
Sídlo: Zelená 764, 500 04 Hradec Králové
Do obchodního rejstříku zapsána u Krajského soudu v Hradci Králové dne 4.června 2013, oddíl C, vložka 32301.

IČO 01730126

Obecné informace:

Mgr. Katina Chalupová

ředitelka jazykové školy

Telefon: +420 777 314 220

E-mail: info@house-of-english.cz

Informace o kurzech pro předškoláky a první stupeň, informace k online kurzům:

Bc. Adéla Vejvodová

zástupkyně ředitelky

Telefon: +420 774 981 600

E-mail: adela@house-of-english.cz

Informace o kurzech pro druhý stupeň, SŠ, dospělé a firmy:

Mgr. Věra Pohlová

PR Manager and Course Coordinator II

Telefon: +420 774 225 855 

E-mail: verka@house-of-english.cz